Skip to main content
Εκθεσιακό Πρόγραμμα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Ανοιχτή Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων

Γενικά

Στόχοι
Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας απευθύνει πρόσκληση σε φωτογράφους, καλλιτέχνες – καλλιτεχνικές ομάδες και επιμελητές για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του εκθεσιακού προγράμματος του Athens Photo Festival 2024.

To Φεστιβάλ διασταυρώνει επιλεγμένες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, όπως φωτογραφικά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, οπτικοακουστικό υλικό και κείμενα, ενισχύοντας τόσο τον καλλιτεχνικό όσο και τον κοινωνικό και πολιτικό διάλογο.

Χώρος και Περίοδος Διεξαγωγής
Οι επιλεγμένες προτάσεις θα παρουσιαστούν στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 από τις 4 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου 2024.

Δικαίωμα Συμμετοχής
Δικαίωμα υποβολής προτάσεων και συμμετοχής στο φεστιβάλ έχουν όλοι οι καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο, ανεξαρτήτως ηλικίας, ιθαγένειας και εθνικότητας.

Προθεσμία Υποβολής
Οι δηλώσεις συμμετοχής και το φωτογραφικό υλικό θα πρέπει να σταλούν το αργότερο έως τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Κόστος Υποβολής
Το κόστος υποβολής και αξιολόγησης πρότασης για συμμετοχή στο κεντρικό πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι 25€ για μία πρόταση και 15€ για κάθε επιπρόσθετη. Η καταβολή του ποσού γίνεται μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, PayPal ή τραπεζικής κατάθεσης (για συναλλαγές εντός Ελλάδος). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους καταβολής, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Παροχές

• Αξιολόγηση πρότασης για συμμετοχή στο εκθεσιακό πρόγραμμα του φεστιβάλ.
• Εκθεσιακή παρουσίαση των επιλεγμένων εργασιών στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138
• Οικονομική συμβολή στην παραγωγή των επιλεγμένων φωτογραφικών εργασιών για το κεντρικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.
• 50 επιπλέον φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη φωτογραφική τους εργασία για το επόμενο έτος στη διαδικτυακή πλατφόρμα APhF Connect που συγκεντρώνει ένα διεθνές δίκτυο 100+ προσκεκλημένων επιμελητών και διευθυντών φεστιβάλ από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εκδηλώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για νέα φωτογραφικά projects.
• 20 φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στα διεθνή Portfolio Reviews στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2024, να έρθουν σε επαφή μέσα από την πραγματοποίηση προσωπικών συναντήσεων με καταξιωμένους επαγγελματίες από τη διεθνή φωτογραφική κοινότητα, να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλές και να αναζητήσουν το δρόμο προς διεθνή φεστιβάλ και δίκτυα.
• 5 φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στο APhF Talent Lab και να εξελίξουν δημιουργικά τις φωτογραφικές τους εργασίες, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων επαγγελματιών από τη διεθνή φωτογραφική σκηνή.

Διαδικασία Υποβολής

Τρόπος Υποβολής
Η κατάθεση του υλικού γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του δικτυακού τόπου του Athens Photo Festival. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη φόρμα αίτησης συμμετοχής, συνοδευόμενη από το φωτογραφικό υλικό. Κάθε πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ενότητα έως 20 φωτογραφιών, σε μορφή ηλεκτρονικών αρχείων, που παρουσιάζουν το σύνολο ή μέρος ενός πρότζεκτ.

Προετοιμασία Φωτογραφικού Υλικού

Οι εικόνες θα πρέπει να τοποθετηθούν σ’ ένα folder με τίτλο το επώνυμο και το όνομά σας με λατινικούς χαρακτήρες, το οποίο στη συνέχεια θα μετατραπεί σε συμπιεσμένο αρχείο. Η online φόρμα υποβολής αποδέχεται μόνο ένα συμπιεσμένο αρχείο σε μορφή zip, dmg, sitx, sit, tar ή rar, το μέγεθός του οποίου να μην υπερβαίνει τα 30MB.

Οι εικόνες θα πρέπει να τηρούν τις ακόλουθες τεχνικές προδιαγραφές:
Tύπος αρχείων: jpg (image quality 12)
∆ιαστάσεις: 1500 pixels η μεγάλη πλευρά
Όνομα αρχείων: Η ονομασία των ψηφιακών αρχείων θα πρέπει να φέρει το επώνυμο του φωτογράφου με λατινικούς χαρακτήρες, ακολουθούμενο από τον αύξοντα αριθμό της εικόνας, όπως στο παρακάτω παράδειγμα: yourlastname_01.jpg, yourlastname_02.jpg κ.ο.κ.

Αριθμός Προτάσεων
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν έως τρεις διαφορετικές εργασίες-προτάσεις με διαφορετική φόρμα δήλωσης συμμετοχής και πληρωμή για κάθε πρόταση.

Επιβεβαίωση Παραλαβής
Μετά την παραλαβή του υλικού θα σταλεί επιβεβαίωση παραλαβής στο e-mail που έχει δηλωθεί στην αίτηση.

Επιλεγμένα Projects

Επιμελητική Προσέγγιση
Το τελικό πρόγραμμα συντίθεται από εργασίες που θα επιλεγούν στο πλαίσιο αυτής της ανοιχτής πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων καθώς και από προσκεκλημένους καταξιωμένους καλλιτέχνες από τη διεθνή φωτογραφική σκηνή.

Ενημέρωση Συμμετεχόντων
Όσοι έχουν υποβάλει πρόταση θα ειδοποιηθούν για την τελική έκβαση της συμμετοχής τους, με την αποστολή e-mail έως τις 8 Απριλίου.

Κατάλογος & Δικτυακός Τόπος Φεστιβάλ
Οι φωτογραφικές εργασίες που θα επιλεγούν για το κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, θα παρουσιαστούν στον γενικό έντυπο κατάλογο και το δικτυακό τόπο του φεστιβάλ με φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τους καλλιτέχνες.

Δημοσιότητα
Το Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ θα αναλάβει τη δημοσιότητα και προβολή των εκθέσεων και του φεστιβάλ μέσα από τη τακτική και συνεχή διάχυση δημοσιογραφικού υλικού στα ελληνικά και διεθνή μέσα επικοινωνίας.

Παράλληλες Εκδηλώσεις
Το κεντρικό πρόγραμμα εκθέσεων πλαισιώνεται από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων. Επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα προσκληθούν, κατόπιν συνεννόησης, να συμμετάσχουν στο online πρόγραμμα ομιλιών και ειδικών ξεναγήσεων, παρουσιάζοντας το έργο τους.

Aποδοχή Όρων

Mε την κατάθεση της αίτησης ο καλλιτέχνης βεβαιώνει ότι έχει λάβει γνώση και αποδέχεται πλήρως τους παραπάνω γενικούς όρους συμμετοχής του.

Υποβολή Πρότασης