Skip to main content
Εκθεσιακό Πρόγραμμα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Ανοιχτή Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων

Γενικά

Στόχοι
Tο Φεστιβάλ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε φωτογράφους και δημιουργούς που χρησιμοποιούν το μέσο της φωτογραφίας για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του εκθεσιακού προγράμματος του Athens Photo Festival 2024.

To Φεστιβάλ διασταυρώνει φωτογραφικά έργα, οπτικοακουστικό υλικό, εγκαταστάσεις και καλλιτεχνικές εκδόσεις, ενισχύοντας τον καλλιτεχνικό, κοινωνικό και πολιτικό διάλογο.

Χώρος και Περίοδος Διεξαγωγής
Οι επιλεγμένες προτάσεις θα παρουσιαστούν στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 από τις 4 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου 2024.

Δικαίωμα Συμμετοχής
Δικαίωμα υποβολής προτάσεων και συμμετοχής στο φεστιβάλ έχουν όλοι οι καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο, ανεξαρτήτως ηλικίας, ιθαγένειας και εθνικότητας.

Προθεσμία Υποβολής
Οι δηλώσεις συμμετοχής και το φωτογραφικό υλικό θα πρέπει να σταλούν το αργότερο έως τις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Κόστος Υποβολής
Το κόστος υποβολής και αξιολόγησης πρότασης για συμμετοχή στο κεντρικό πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι 25€ για μία πρόταση και 15€ για κάθε επιπρόσθετη. Η καταβολή του ποσού γίνεται μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, PayPal ή τραπεζικής κατάθεσης (για συναλλαγές εντός Ελλάδος). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους καταβολής, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Παροχές

• Αξιολόγηση πρότασης για συμμετοχή στο εκθεσιακό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2024.
• Εκθεσιακή παρουσίαση των επιλεγμένων εργασιών στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138
• Κάλυψη εξόδων παραγωγής και εγκατάστασης των επιλεγμένων φωτογραφικών έργων για το κεντρικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.
• 50 επιπλέον φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη φωτογραφική τους εργασία για το επόμενο έτος στη διαδικτυακή πλατφόρμα APhF Connect που συγκεντρώνει ένα διεθνές δίκτυο 100+ προσκεκλημένων επιμελητών και διευθυντών φεστιβάλ από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εκδηλώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για νέα φωτογραφικά projects.
• 15 επιλεγμένοι φωτογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στα διεθνή Portfolio Reviews του φεστιβάλ, να έρθουν σε επαφή μέσα από την πραγματοποίηση προσωπικών συναντήσεων με καταξιωμένους επαγγελματίες από τη διεθνή φωτογραφική κοινότητα, να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλές και να αναζητήσουν το δρόμο προς διεθνή φεστιβάλ και δίκτυα.
• 5 επιλεγμένοι φωτογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στο APhF Talent Lab και να εξελίξουν δημιουργικά τις φωτογραφικές τους εργασίες, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων επαγγελματιών από τη διεθνή φωτογραφική σκηνή.

Διαδικασία Υποβολής

Τρόπος Υποβολής
Η κατάθεση του υλικού γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του δικτυακού τόπου του Athens Photo Festival. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη φόρμα αίτησης συμμετοχής, συνοδευόμενη από το φωτογραφικό υλικό. Κάθε πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ενότητα έως 20 φωτογραφιών, σε μορφή ηλεκτρονικών αρχείων, που παρουσιάζουν το σύνολο ή μέρος ενός πρότζεκτ.

Προετοιμασία Φωτογραφικού Υλικού
Οι εικόνες θα πρέπει να τοποθετηθούν σ’ ένα folder με τίτλο το επώνυμο και το όνομά σας με λατινικούς χαρακτήρες, το οποίο στη συνέχεια θα μετατραπεί σε συμπιεσμένο αρχείο. Η online φόρμα υποβολής αποδέχεται μόνο ένα συμπιεσμένο αρχείο σε μορφή zip, dmg, sitx, sit, tar ή rar, το μέγεθός του οποίου να μην υπερβαίνει τα 40MB.

Οι εικόνες θα πρέπει να τηρούν τις ακόλουθες τεχνικές προδιαγραφές:
Τύπος αρχείων: jpg
∆ιαστάσεις: 1500 pixels η μεγάλη πλευρά
Όνομα αρχείων: Η ονομασία των ψηφιακών αρχείων θα πρέπει να φέρει το επώνυμο του φωτογράφου με λατινικούς χαρακτήρες, ακολουθούμενο από τον αύξοντα αριθμό της εικόνας, όπως στο παρακάτω παράδειγμα: yourlastname_01.jpg, yourlastname_02.jpg κ.ο.κ.

Αριθμός Προτάσεων
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν έως τρεις διαφορετικές εργασίες-προτάσεις με διαφορετική φόρμα δήλωσης συμμετοχής και πληρωμή για κάθε πρόταση.

Επιβεβαίωση Παραλαβής
Μετά την παραλαβή του υλικού θα σταλεί επιβεβαίωση παραλαβής στο e-mail που έχει δηλωθεί στην αίτηση.

Επιλεγμένα Projects

Επιμελητική Προσέγγιση
Το Φεστιβάλ προωθεί ποικίλες επιμελητικές προσεγγίσεις και ενσωματώνει ειδικές δράσεις και ξεναγήσεις που ενισχύουν την εμπειρία της επίσκεψης, ξεδιπλώνονται πτυχές των έργων που εκτίθενται. Το τελικό πρόγραμμα θα συγκροτηθεί κατά κύριο λόγο από τις προτάσεις που θα επιλεγούν στο πλαίσιο αυτής της ανοιχτής πρόσκλησης καθώς και από περιορισμένο αριθμό καταξιωμένων προσκεκλημένων καλλιτεχνών από τη διεθνή φωτογραφική σκηνή.

Ενημέρωση Συμμετεχόντων
Όσοι έχουν υποβάλει πρόταση θα ενημερωθούν μέσω email για την πορεία της πρότασής τους εντός έξι (6) εβδομάδων από τη λήξη της προθεσμίας.

Κατάλογος & Δικτυακός Τόπος Φεστιβάλ
Οι φωτογραφικές εργασίες που θα επιλεγούν για το κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, θα παρουσιαστούν στον γενικό έντυπο κατάλογο και το δικτυακό τόπο του φεστιβάλ με φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τους καλλιτέχνες.

Δημοσιότητα
Το Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ θα αναλάβει τη δημοσιότητα και προβολή των εκθέσεων και του φεστιβάλ μέσα από τη τακτική και συνεχή διάχυση δημοσιογραφικού υλικού στα ελληνικά και διεθνή μέσα επικοινωνίας.

Παράλληλες Εκδηλώσεις
Το κεντρικό πρόγραμμα εκθέσεων πλαισιώνεται από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων. Επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Artist Talks και ειδικών ξεναγήσεων.

Aποδοχή Όρων

Mε την κατάθεση της αίτησης ο καλλιτέχνης βεβαιώνει ότι έχει λάβει γνώση και αποδέχεται πλήρως τους παραπάνω γενικούς όρους συμμετοχής του.

Υποβολή Πρότασης