
Αγγουράκη Τατιάνα, Βασιλόπουλος Κωνσταντίνος, Βλαδίμηρου Δήμητρα, Γαλάνη Αργυρώ, Γερακίτης Δημήτρης, Γιαλίδου Κορίνα, Γουδουσάκη Λία, Ευαγγελίου Βαγγέλης, Ζαμίδης Αριστόδημος, Θεοτοκάτος Χρήστος, Καλλιανίδης Νικόλας, Καρτάση Άννα, Καρύδης Κάρολος, Κονιστής Βασίλης, Κωστούλα Κωνσταντίνα, Μητροπούλου Δομνίκη, Μπόγρη Κωνσταντίνα, Ξενάκη Ανθή, Παπανικολάου Νίκος, Σαλίμπα Αλεξάνδρα, Στράντζαλης Απόστολος, Σχινά Σταυρούλα, Σωφρονάς Σταύρος, Τριάντη Ελένη, Τσίκος Παναγιώτης, Φοσγκεράου Ειρήνη
Επιμέλεια: Ελένη Μουζακίτη, Λάμπρος Παπανικολάτος
Η έκθεση Re: view 015 φιλοξενεί τη φωτογραφική δουλειά 27 νεοεμφανιζόμενων φωτογράφων. Προέρχονται από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Δημιουργικής Φωτογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας, με εισηγητές την Ελένη Μουζακίτη και τον Λαμπρο Παπανικολάτο.
Πρόκειται για φωτογράφους με γνωστικό και αισθητικό υπόβαθρο που ποικίλει. Έχουν όμως ένα κοινό στοιχείο: πλησιάζουν τη φωτογραφία μέσα από το πολύχρωμο και δυναμικό πεδίο των ποικίλων τάσεων που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια που η φωτογραφική εικόνα κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας. Τα χρόνια ακριβώς που η φωτογραφία μετρά ως τέχνη όσο ποτέ άλλοτε. Ο καθένας τους παρουσιάζει ένα μικρό μέρος της υπό εξέλιξη δουλειάς του, δίνοντας έτσι ένα στίγμα των ενδιαφερόντων και των επιλογών του.
Ήδη με μια γρήγορη ματιά μπορεί κανείς να διακρίνει δύο βασικές ενότητες που αντικατοπτρίζουν και δύο κυρίαρχες τάσεις στη Σύγχρονη Φωτογραφία. Αντικατοπτρίζουν επίσης αναπόφευκτα και την ίδια την εκπαιδευτική προσέγγιση που έχει επιλεγεί στα προγράμματα. Η αρχή που τα διέπει, είναι να ενθαρρύνει με διακριτική καθοδήγηση τους φωτογράφους να αναζητήσουν και να ανακαλύψουν θεματικές κατηγορίες που έχουν νόημα για τους ίδιους, να οπτικοποιήσουν τελικά ιστορίες που αντικατοπτρίζουν τα βιώματα, τις σχέσεις τους με τους άλλους και με το περιβάλλον τους.
Στην πρώτη ενότητα οι δημιουργοί ερευνούν και αφηγούνται καταστάσεις που περιγράφονται συνήθως ως αυτοβιογραφικές. Άλλοτε με κάποια εξωστρέφεια, συχνά ερμητικά, μένουν στη σφαίρα του ιδιωτικού και καταγράφουν όλα όσα θεωρούν ότι το συγκροτούν. Στη δεύτερη ενότητα στρέφουν το φακό τους στον δημόσιο χώρο, στο περιβάλλον της πόλης, στους ανθρώπους της, στη σχέση μεταξύ όλων αυτών και αφήνουν ίχνη της επαφής τους με τα πράγματα και τους ανθρώπους γύρω τους.