Καλώς ήρθατε στο «Tropical Trauma Misery Tour». Σας προσκαλώ να ξεκινήσετε το ταξίδι αυτό μέσα ένα θέατρο χωρίς στέγη που ονομάζεται ΜΜΕ, στην σκηνή του οποίου θα ανέβει η φάρσα και ο μιντιακός οπορτουνισμός του Βραζιλιάνου προέδρου και ακροδεξιού λαϊκιστή Jair Messias Bolsonaro – του Μύθου.

Το 2018 ο Bolsonaro μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του προεδρικής καμπάνιας. Αντιμέτωπος με την πολιτική πόλωση, τις μικρο-αφηγήσεις και την παραπληροφόρηση σε όλο της το μεγαλείο, ο Μύθος πρωταγωνίστησε σε μια διαδικτυακή πολιτική εκστρατεία, στην οποία είχε πλήρη έλεγχο της αφήγησης και της παρουσίασης του εαυτού του, καθώς και του προγραμματισμού του. Αυτό το φωτογραφικό ταξίδι ερευνά πώς η αμφισημία μιας σκηνής μαχαιρώματος μπορεί να αποκαλύψει μια καλά δικτυωμένη προπαγάνδα στο πολιτικό παιχνίδι της Βραζιλίας.

Μέσα από μια σειρά φωτογραφιών με στοιχεία τόσο ντοκιμαντέρ, όσο και φαντασίας, το πρότζεκτ υπερβαίνει τις πολιτικές ψευδαισθήσεις και τη διάδοση οπισθοδρομικών αξιών από τους λαϊκιστές. Η φαντασιοποίηση της πραγματικότητας αποτελεί μια μορφή αντίστασης ενάντια στην ιδεολογική χειραγώγηση. Μετατρέπεται έτσι σε ένα μετα-παιχνίδι, μια εγκιβωτισμένη φάρσα στο χείλος της δυσδιάκριτης γραμμής ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον πολιτικό θεατρινισμό.