Ο Ευσταθιάδης δημιουργεί αυτοσχέδιες εκρήξεις με μικρές δεξαμενές προπανίου σε ξεροπόταμους και χωράφια στη μέση του πουθενά. Στο ερημωμένο χωριό του οι άνθρωποι ζουν μια αργή ζωή με ελάχιστες επιθυμίες. Τίποτα δεν είναι τακτοποιημένο ή καθαρό. Οι εικόνες του, εικόνες βίας και απώλειας, εξετάζουν τις δυνάμεις του χρόνου, παρουσιάζοντας μια σειρά από προσωπικά τοπία, με στόχο να διατηρήσουν, να μεταγράψουν ή ακόμα και να διαγράψουν το παρελθόν. Παρόμοιες εικόνες μπορεί να δει κανείς σε φιλμ προπαγάνδας από τις δοκιμές ατομικών βομβών στην έρημο της Νεβάδα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Με αντικείμενα που συλλέγει από το χωριό του συνθέτει τοτεμικές φιγούρες και εγκαταστάσεις, τις οποίες εντάσσει σε φαινομενικά φυσιολογικά τοπία. Οι φωτογραφίες του, που τραβήχτηκαν στην αγροτική Ελλάδα, χαρακτηρίζονται από μια απόκοσμη αύρα που υπαινίσσεται τις ιστορίες του τόπου ή των πρωταγωνιστών τους. Στο έργο του διερευνά την «ξενικότητα» της τέχνης σε ένα εγκαταλελειμμένο και απόκοσμο τοπίο. Την αφήγηση διατρέχει η επιθυμία για τέχνη σε ένα απομονωμένο μέρος που περνά απαρατήρητο, ενώ πίσω από τις φιγούρες υπάρχει κάποιος άνθρωπος που αναμένει την έκρηξη, για να πάρει μια μικρή δόση της τραγικής φύσης των συγκρούσεων.

Bio: Ο Πέτρος Ευσταθιάδης γεννήθηκε το 1980 στο Λιπαρό της Πέλλας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Δημιουργικών Τεχνών (UCA) στην πόλη Φάρναμ του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 2022 παρουσίασε έργα του στο μουσείο τέχνης της Ιερουσαλήμ, και το 2019 στους εκθεσιακούς χώρους Gallerie delle Prigioni στο Τρεβίζο της Ιταλίας και Kunst Haus Wien στη Βιέννη.Το 2018 παρουσίασε την δουλειά του στους εξής χώρους: CAN Christina Αndroulidaki Gallery (Αθήνα), Galerie Clémentine De La Féronnière (Γαλλία), Getxophoto (Ισπανία) και στην Photobiennale Θεσσαλονίκης. Το 2017 παρουσίασε έργα του στην Wallach Art Gallery του Πανεπιστημίου Columbia (Νέα Υόρκη) και στο Foto Forum Galerie (Ιταλία). Το 2016 συμμετείχε στην έκθεση «The Equilibrists/Οι Εξισορροπιστές» Μουσείο Μπενάκη, και στο Μουσείο Serlachius (Φινλανδία).