Από το 2009, ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός καλύπτει τις συνέπειες τις οικονομικής κρίσης στην πατρίδα του. Κάτω από τον τίτλο KAOS (Χάος), οι Paradox και ο Πηλός δουλεύουν με στόχο μια οπτική ανακεφαλαίωση αυτής της θλιβερής περιόδου, που θα ολοκληρωθεί το 2018. Ωστόσο, πέρυσι, η προσφυγική κρίση έπληξε την Ευρώπη και ιδιαίτερα την Ελλάδα. Έκτοτε, ο Πηλός ενεπλάκη ενεργά στην τεκμηρίωση των τραγικών γεγονότων που ταρακούνησαν και συνεχίζουν να ταρακουνούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Το Borders Kill αφορά στις μεγάλες μάζες οικονομικών μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ελληνικά σύνορα. Για πρώτη φορά ο Πηλός, εκτός από τις φωτογραφίες του, δημιούργησε και βίντεο. Τα πλάνα τραβήχτηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και εκθέτουν την κατάσταση στο νησί της Κω και στην Ειδομένη. Στα βίντεό του, περνά από την απαθανάτιση των μαζών σε προσωπικές ιστορίες.

Το Borders Kill είναι το πρώτο project του KAOS που πραγματεύεται την παρακολούθηση της μεταμόρφωσης μιας Ευρώπης σε κρίση. Στα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν άλλες ιστορίες, από συμπληρωματικές οπτικές γωνίες.