Τι σημαίνει ελευθερία; Μέσα από τον φακό της φωτογραφικής της μηχανής και από μια καλειδοσκοπική προσέγγιση της ιστορίας των γυναικών στην αντίσταση στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, η Mohadjerin συνθέτει ένα πολυδιάστατο έργο. Οι ποικίλες μορφές του, όπως η φωτογραφία, το κολάζ, το κείμενο και οι ιστορικές εικόνες, οδηγούν τον θεατή σε ένα ονειρικό ταξίδι στο οποίο ο χωροχρόνος δεν ορίζεται. Το έργο της Mohadjerin διαποτίζεται από την αντιφατικότητα ανάμεσα στην τέχνη και την καταγραφή, το παρελθόν και το παρόν, τον πόνο και τη χαρά, τον πόλεμο και την ειρήνη, την απώλεια και τη δημιουργία.

H φωτογραφική σειρά αποτελεί μέρος της Καλλιτεχνικής Διδακτορικής Έρευνας της καλλιτέχνιδος στις ακαδημίες Royal Academy of Fine Arts και University of Antwerp, η οποία ενώ ξεκίνησε ως μια έρευνα για τις γυναίκες αγωνίστριες για την ελευθερία, κατέληξε σε ένα πολύ προσωπικό ταξίδι στην πατρίδα της, το Ιράν.

Σε δεύτερο χρόνο, η έρευνα αυτή την οδήγησε στη δημιουργία μιας καλλιτεχνικής έκδοσης, που επικεντρώνεται τόσο στον προσωπικό χώρο, όσο και στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι που περιβάλλει τις Ιρανές γυναίκες που μεγάλωσαν στη χώρα μετά την Επανάσταση του 1979, αλλά και σε τόπους σημαντικούς και σχετικούς με την παιδική ηλικία της Mohadjerin. Για αυτές τις γυναίκες, το πολιτικό δεν μπορεί πλέον να ιδωθεί έξω από το προσωπικό. Τα σώματά τους, η προσωπική και η δημόσια ζωή τους έχουν διαμορφωθεί και συνεχίζουν να ορίζονται από την Επανάσταση.

.

Το «Thumbs Up» είναι μια προσαρμογή διαφόρων Instagram βίντεο, που δημοσιεύτηκαν από την Ιρανή έφηβη Maedeh Hojabri το 2018. Στα βίντεό της φαίνεται να χορεύει σε ρυθμούς δυτικής και ιρανικής ποπ μουσικής, αψηφώντας τους περιορισμούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Στη συνέχεια, η Hojabri συνελήφθη, όπως και πολλοί άλλοι και πολλές άλλες. Το έργο κλείνει με τις φωτογραφίες γυναικών που πρόσφατα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων «Woman Life Freedom» για τη ζωή και την ελευθερία των γυναικών στο Ιράν.