Αφορμή για το «Strawberry Blue» αποτέλεσε η μετανάστευσή μου σε μια από τις χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά και ο αναπόφευκτος αποχωρισμός από τα οικεία πρόσωπα και τις συνήθειες που άφησα πίσω.

Οι εικόνες δημιουργήθηκαν στα στενά όρια ενός πάρκου, νότια από το νέο μου σπίτι, όπου για έξι χρόνια έβρισκα ανακούφιση στην παρατήρηση και φωτογράφηση όσων το συνθέτουν.

Εκεί ανέπτυξα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ανθρώπους πολύ διαφορετικούς από εμένα, συνειδητοποιώντας τελικά ότι αυτό που μας ένωνε ήταν το κοινό αίσθημα του παράταιρου. Έδωσα στον καθέναν τους από ένα επινοημένο όνομα, εμπνευσμένο από τις προσωπικές τους ιστορίες, ουλές στο σώμα, τατουάζ ή την ομοιότητά τους με άλλους. Ο Elvis, ο Whitey White, η Rat-Attacked και ο Suntana έκαναν αυτό το μέρος φιλόξενο και αυθεντικό.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια μαρτυρία της ανθρώπινης εμπειρίας σε ένα ξένο τοπίο. Αντλώντας έμπνευση από τον συμβολισμό του καρπού της φράουλας στην εμβληματική ταινία «Wild Strawberries» του I. Bergman, προ(σ)καλεί τον θεατή να αναστοχαστεί τη μεταβατική φύση της μνήμης και του χρόνου.

Το «Strawberry Blue» είναι το δικό μου ιδεατό σύμπαν, όπου νιώθω πως μπορώ να ανήκω ξανά κάπου.

Bio: Ο Μαρίνος Τσαγκαράκης είναι Έλληνας φωτογράφος με έδρα την Ολλανδία. Σπούδασε σύγχρονη φωτογραφία στη Σχολή Φωτογραφίας Stereosis (SSP).
Το έργο του έχει προβληθεί σε μουσεία και γκαλερί σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία, καθώς και σε σημαντικές εκθέσεις και διεθνή καλλιτεχνικά φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων των Mois De La Photo (Παρίσι), Jeju Biennale (Ν. Κορέα), Unseen Amsterdam, Fotofilmic και το Athens Photo Festival. Παράλληλα, η δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε γνωστά διεθνή μέσα, όπως: Der Spiegel, L’Oeil de la Photographie, Collector Daily, Der Greif, Vogue, PHROOM, Urbanautica.
Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του με τίτλο «Paradise Inn» από τον εκδοτικό οίκο Void. Έργα του βρίσκονται σήμερα σε διεθνείς ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.