Από το 2018 οι Santese και Valli έχουν ξεκινήσει τη συστηματική καταγραφή σε πραγματικό χρόνο μιας σειράς ανεξάρτητων δημοσιεύσεων, σχετικών με τα κύρια γεγονότα και τις σημαντικές προσωπικότητες της ιταλικής πολιτικής σκηνής.

Πολλές φωτογραφίες από το έργο «Realpolitik» έχουν εμφανιστεί στα εξώφυλλα εφημερίδων και περιοδικών, όπως το Time Magazine, η L’Espresso, η La Repubblica, η Internazionale και το L’Essenziale μεταξύ άλλων.

Η έκθεση «Realpolitik 2018-2023» περιλαμβάνει 34 εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους τα οποία μας επιτρέπουν να εμβαθύνουμε σε μια νέα εικονογραφία της ιταλικής πολιτικής σκηνής, που σε μεγάλο βαθμό διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια από τους ίδιους τους συγγραφείς της, Santese και Valli. Αυτή η νέα απεικόνιση του πολιτικού παρόντος βασίζεται κυρίως στη διαστρέβλωση των τεχνικών αναπαράστασης που οικειοποιείται η ιταλική πολιτική, χρησιμοποιώντας την προσεκτική και προγραμματισμένη χρήση των κοινωνικών δικτύων, η οποία οδηγεί σε μια συνεχή μετάβαση από την εκπροσώπηση που πρεσβεύει η δημοκρατία προς την κατεύθυνση μιας δημοκρατίας της «αναπαράστασης».