Το πρότζεκτ «Words from Dad» αποτελεί μια πειραματική εξερεύνηση της ολλανδικής και κινεζικής καταγωγής μου, καθώς και μια αναδιήγηση της ιστορίας του παππού μου, που δε γνώρισα ποτέ. Χρησιμοποιώντας φωτογραφίες από προσωπικά οικογενειακά μου άλμπουμ, εξερευνώ τις σύνθετες ρίζες μου και τις προσωπικές διηγήσεις του παππού μου, όπως τις αφηγήθηκε ο πατέρας μου.

Η δημιουργία και η εφαρμογή της φωτογραφικής σύνθεσης χρησιμοποιούνται μεταφορικά, απεικονίζοντας την αποσπασματικότητα της οικογενειακής μου μνήμης. Επιπλέον, λειτουργούν ως εργαλεία, προκειμένου να απαθανατίσουν την εμπειρία του παππού μου κατά τη διαδικασία προσαρμογής του σε μια νέα (δυτική) κουλτούρα, καθώς και την πολυπολιτισμική ανατροφή του πατέρα μου.

Μεταποιώντας τα οικογενειακά πορτρέτα, κόβω και ράβω με το χέρι πολλαπλές φωτογραφίες. Φέρνοντάς τις κοντά, καταφέρνω – έστω και τεχνητά – να επιτρέψω σε διαφορετικές κουλτούρες, ταυτότητες, χρονικές περιόδους και βιωμένες εμπειρίες να συνυπάρξουν. Και σε κάθε δίπλωμα η τελική εικόνα γίνεται ολοένα και πιο αφηρημένη, όπως οι ιστορίες, που κάθε φορά που επαναλαμβάνονται και μεταδίδονται από τη μια γενιά στην επόμενη, απομακρύνονται έστω και σταδιακά από την αρχική εμπειρία. Εξερευνώ λοιπόν το φωτογραφικό κέντημα μέσω της αρχαίας κινεζικής πίστης στο αόρατο «κόκκινο νήμα της μοίρας», που αγκαλιάζει μια καθολική ιστορία αγάπης και πεπρωμένου.