Για πάνω από 25 χρόνια, οι αντάρτες του Στρατού Αντίστασης του Κυρίου (LRA) διενεργούσαν απαγωγές παιδιών στη συνοριακή γραμμή μεταξύ της Ουγκάντα και του Σουδάν. Τώρα πια το LRA έχει μετακινηθεί στο γειτονικό Κονγκό, όπου τα μέλη του έχουν εκπαιδευτεί στην χρήση ελαφρού οπλισμού για να πολεμούν τον στρατό της Ουγκάντα (UPDF). Το σήμα κατατεθέν τους είναι να κόβουν τα χείλη και τα αυτιά όποιου τολμάει να μπλεχτεί στον δρόμο τους. Τα κορίτσια χρησιμοποιούνται ως σκλάβες του σεξ. Ο ίδιος ο Τζόζεφ Κόνυ, ο αρχηγός των ανταρτών, παροτρύνει τους στρατιώτες του να αφήνουν έγκυες όσο πιο πολλές κοπέλες μπορούν, ώστε να προμηθεύσουν τον Στρατό Αντίστασης του Κυρίου με μία νέα γενιά «πολεμιστών». Τα μέλη του LRA, στερημένα από μόρφωση και αναθρεμμένα σε μία κουλτούρα ακραίας βίας, αναγκάζονται να σκοτώσουν και να απαγάγουν περισσότερους ανθρώπους.

Ο Τζον, η Μάργκαρετ, η Γκρέις, η Νάιτι δεν είναι παρά ένα δείγμα του καθεστώτος της πλήρους τρομοκρατίας που επικρατεί στην Ουγκάντα τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια του αιώνα. Οι ελάχιστοι που κατορθώνουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αντιμετωπίζουν την απόρριψη της κοινωνίας που τους κατηγορεί για τον θάνατο των συγγενών και των φίλων τους. Αρκετοί δεν γυρίζουν ποτέ πίσω.

Το Future Plan είναι ένα project για εναλλακτικές, διαφορετικού τύπου ΜΚΟ• αφορά παιδιά-πολεμιστές του LRA όπου μοιράζονται τις εμπειρίες τους και τα σχέδιά τους για το μέλλον. Φανταστείτε τη ζωή σας σαν ένα τεράστιο άδειο τοίχο. Και φανταστείτε πως είχατε στο χέρι σας μία κιμωλία. Τι θα κάνατε;