«Ονομάζεται Γκέι Ροντέο, αλλά προφανώς δεν είναι ανοιχτό μόνο σε γκέι άτομα. Είναι ανοιχτό σε όλα. Και αυτό είναι το πιο βασικό».
Φιλ, συμμετέχων

Η Δυτική Αμερική φιλοξενεί πολλές και διαφορετικές «υποκουλτούρες», ανάμεσά τους και το γκέι ροντέο, το οποίο πάει ενάντια στην κυρίαρχη, κανονικοποιημένη ιδέα του καουμπόι, που συνήθως δεν περιλαμβάνει την ποικιλότητα ρόλων ή σεξουαλικών ταυτοτήτων. Και ενώ είναι εκ των προτέρων βασισμένο σε προκαταλήψεις, αυτό το εναλλακτικό ροντέο έχει γίνει η οικογένεια για όσους δεν αισθάνθηκαν ποτέ άνετα στα «κανονικά» ροντέο, για όσους δεν έγιναν αποδεκτοί από την πραγματική τους οικογένεια λόγω σεξουαλικών προτιμήσεων. Η καρναβαλίστικη ντραγκ (drag) κουλτούρα είναι βασικό συστατικό του και η συμμετοχή σε όλα τα αθλήματα είναι ανοιχτή σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου.

Είχα λοιπόν την ανάγκη να μάθω περισσότερα για αυτήν τη ροντέο κοινότητα και αυτούς τους ανθρώπους, την «ροντέο οικογένεια», όπως σύντομα έμαθα ότι αυτοαποκαλείται. Κάθε μέλος της είχε μια ιστορία να διηγηθεί και πολλοί τη μοιράστηκαν μαζί μου. Για οχτώ χρόνια, από το 2011 έως το 2019, βρισκόμουν ανάμεσα στις εγκαταστάσεις ροντέο και τα σημεία συνάντησης. Και στα χρόνια αυτά βρέθηκα στους τελικούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Gay Rodeo στο Fort Worth του Texas και στο Las Vegas της Nevada, στο Arizona Gay Rodeos στο Phoenix της Arizona και στον τοπικό διαγωνισμό Zia Regional Rodeo στη Santa Fe στο New Mexico.