Το Borderland είναι ένα πρότζεκτ βαθιά ριζωμένο στην προσωπική μου ιστορία. Πέρασα τα πρώτα χρόνια της νιότης μου ζώντας μια νομαδική ζωή στην Κίνα, προσπαθώντας να ξεφύγω από τη θλίψη που με είχε καταλάβει από τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας μου όταν ήμουν δεκαοκτώ χρονών. Το 2012, μετά από χρόνια περιπλάνησης, άρχισα να δουλεύω το Borderland θέλοντας να κάνω μία ενδόμυχη αναζήτηση και να προβληματιστώ σχετικά με την ταυτότητά μου, να ψάξω πού τελικά ανήκω.
Καθώς επέστρεφα σε διάφορα μέρη με τη σκέψη μου, αναλογιζόμενος στιγμές από το παρελθόν, δημιούργησα ένα προσωπικό αφήγημα φτιαγμένο από τη σύνθεση ατμοσφαιρικών πορτραίτων και τοπίων μαζί με ιδιαίτερες λεπτομέρειες ιδιωτικού βίου. Όλες μαζί οι εικόνες εμπεριέχουν τον ήσυχο, διακριτικό και μελαγχολικό διαλογισμό της προσωπικής μου ζωής.

Σκοπός μου είναι να αναδημιουργήσω την αυτογνωσία μου μέσα από ένα αυτοβιογραφικό πορτραίτο της πατρίδας μου αλλά και να βρω παρηγοριά και λύτρωση μέσα από την επανασύνδεσή μου με το παρελθόν. Υπ’ αυτήν την έννοια, το Borderland είναι ένα ιδιαίτερα προσωπικό έργο αναμνήσεων, οικειότητας και αυτο-παρηγοριάς.
Jiehao Su

www.jiehaosu.com