Ο εορτασμός του ανολοκλήρωτου εξυπηρετεί έναν διττό σκοπό: αναγνωρίζει την ανησυχία που συχνά συνοδεύει την επιδίωξη της ολοκλήρωσης και της επιτυχίας, ενώ παράλληλα αναδεικνύει μια βαθιά ανθρώπινη ανάγκη, την εδραίωση της αίσθησης του ανήκειν. Με αφετηρία τις παιδικές αναμνήσεις του καλλιτέχνη, αυτή η ενότητα φωτογραφιών διαπνέεται από τη θεμελιώδη ουσία των οικογενειακών δεσμών και τον συνδυασμό της ατομικής δράσης με την αποφασιστικότητα που απαιτείται για τη δημιουργία μιας κατοικίας. Επίσης, αντηχεί τις σύγχρονες προκλήσεις της εξασφάλισης κατοικίας εν μέσω της παρατεταμένης στεγαστικής κρίσης. Μέσα από την αλληλεπίδραση της φιλοδοξίας, της συλλογικότητας, της φαντασίας και των κοινωνικών πιέσεων, το έργο καλεί τον θεατή να σκεφτεί το ταραχώδες ταξίδι της αναζήτησης και του καθορισμού της θέσης του ατόμου στον κόσμο.

Bio: Ο Ηλίας Λόης σπούδασε στο Τμήμα Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΠΑΔΑ και στη Σχολή Καλών Τεχνών της Βενετίας. Το έργο του αναπτύσσεται συνήθως σε ενότητες, στις οποίες επιχειρείται η αλληλεπίδραση της σκηνοθετημένης φωτογραφίας με πτυχές της γλυπτικής. Ο θεσμός της οικογένειας, η γλώσσα του σώματος, καθώς και ο χειρισμός των υλικών και της τεχνολογίας αποτελούν τα πεδία έμπνευσής του.
Η ερευνητική και εικαστική προσέγγισή του δίνει έμφαση στις πρακτικές μεταγραφής ενός τρισδιάστατου κόσμου σε μια δισδιάστατη επιφάνεια, καθώς και στην αντίστροφη διαδικασία που συνεπάγεται την απόδοσή του σε φυσικό χώρο. Είναι υπεύθυνος για την ύλη του περιοδικού φωτογραφίας Velvet Eyes και ιδρυτής του εργαστηρίου Paper Drop. Το 2024 έλαβε τη διάκριση Futures’ Artist έπειτα από πρόταση του εκδοτικού οίκου Void.