Το Making Map, τίτλος δανεισμένος από ένα εν εξελίξει έργο της Haruna Kawanishi, είναι μία αποτύπωση του σύγχρονου ανθρώπου στην προσπάθειά του να ορίσει τη θέση του στο χώρο και το χρόνο, φτιάχνοντας τον χάρτη του εαυτού του εκ νέου.

Χρησιμοποιώντας έντονα το στοιχείο της αφήγησης, που προκύπτει και από την ενασχόλησή της με τον κινηματογράφο, η Kawanishi, παρουσιάζει το έργο της σε ιστορίες, οι οποίες δεν έχουν ένα προδιαγεγραμμένο τέλος. Στις φωτογραφίες της ο άνθρωπος παρουσιάζεται στο περιβάλλον, αστικό ή φυσικό, σαν να προσπαθεί να βρει τη θέση του μέσα σε αυτό. Όπως σημειώνει και η επιμελήτρια Naoko Ohta, οι χαρακτήρες, που δεν αναπαρίστανται ξεκάθαρα, αλλά χάνονται ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, δεν φανερώνουν ποτέ την ταυτότητά τους. Οι πρωταγωνιστές της ψάχνουν να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο μιας πορείας, χωρίς να αποκαλύπτεται από την ιστορία ποιος είναι ο επόμενος προορισμός. Έτσι, ο θεατής εμπλέκεται σε μια κατάσταση όπου πρέπει να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του για την έκβαση των ηρώων.
Η προσέγγιση ακολουθεί την ιαπωνική παράδοση, όπου η φόρμα απλοποιείται αποκλείοντας κάθε είδους περιττής κίνησης. Η συμβολική αυτή αναπαράσταση επιτρέπει κάθε είδους ερμηνεία.

Η Kawanishi με έναν ευρυματικό τρόπο συνδυαλέγεται με το κοινό υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχει μια απόλυτη ερμηνεία των πραγμάτων, καθώς τα πάντα εξαρτώνται από την προσωπική οπτική του καθένα. Η ανθρωπότητα δεν εξελίσσεται προς την τελειότητα, αλλά συνυπάρχει με όλη της τη διαφορετικότητα, σημειώνει η ίδια.
Το Making map, εκφράζει όλες τις πιθανές εκδοχές και επιλογές μιας ιστορίας και πως ο καθένας επιλέγει εν τέλει να δημιουργήσει το δικό του χάρτη. Με τον ίδιο τρόπο που ένας χάρτης δεν είναι ποτέ «ολοκληρωμένος», συνεχίζει να αλλάζει και να εξελίσσεται.