Το «GH, Gal, and Hiroshima» είναι ένα πρότζεκτ που δένει μαζί δύο αυτοβιογραφίες. Αφορά την εμπειρία της σωματικής κακοποίησης ενός παιδιού, με αιτία ή δικαιολογία ζητήματα που αφορούν τη φυλομετάβασή του, στο πλαίσιο μιας βαθιά θρησκευόμενης οικογένειας, αλλά και των ερμηνειών που συνεπάγεται μια τέτοια ταυτότητα.

Στην ηλικία των 10 ετών το Μασίνα, το οποίο όμως αποκαλούσαν Χιροσίμα λόγω του ότι γεννήθηκε την ίδια μέρα που έγινε η ρίψη της βόμβας στην ομώνυμη περιοχή, κακοποιήθηκε σωματικά με πέτρες στη Βίλα ντα Πένια, σε μια περιοχή βόρεια του Ρίο ντε Τζανέιρο. Σε παράλληλο χωροχρόνο, το Γκαλ αρχίζει να αντιλαμβάνεται διαδικασίες που αφορούν τη δική του ταυτότητα.

«GH». Τα δύο αυτά γράμματα, που αντιπροσωπεύουν τα αρχικά των ονομάτων μας, αποτελούν επίσης τον τίτλο ενός από τα πιο γνωστά βιβλία όλων των εποχών στη Βραζιλία, αυτού της Clarice Lispector: «The Passion According to G.H». Το βιβλίο που μας ενέπνευσε αφορά ένα γεγονός τόσο φρικτό και ανεξήγητο που για να μπορέσει κανείς να το μοιραστεί με άλλο άτομο, χρειάζεται να χαθεί. Το βιβλίο ξεκινάει ως εξής: «Προσπαθώ να καταλάβω, προσπαθώ να δώσω αυτό που έζησα σε κάποιον άλλον και δεν ξέρω σε ποιον. Και όμως δε θέλω να κρατήσω αυτό που βίωσα. Δεν εμπιστεύομαι αυτό που μου συνέβη».