Το «Plexus» είναι μια φωτογραφική μελέτη περιπτώσεων που βασίζεται σε νεκρές φύσεις και εξερευνά την οικογένεια ως έναν βασικό συντελεστή των ψυχολογικών και πολιτισμικών διεργασιών καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Μετά τον θάνατο της γιαγιάς μου, επιστρέφω στο οικογενειακό κτήμα στη Βαυαρία και χρησιμοποιώ το σπίτι ως σκηνή και πρωταγωνιστή ενός αλληγορικού θεατρικού έργου.

Ενώ βυθίζομαι στην αποσπασματική ιστορία της γυναικείας γενεαλογίας μου, συμπληρώνω τα κενά με όνειρα και φαντασία, προκειμένου να δημιουργήσω μια αφήγηση που παραβιάζει τις προσωπικές και εθνικές συνοριακές γραμμές. Το σπίτι μετατρέπεται σ’ ένα εικονικό πληρεξούσιο και ανοίγει μια πύλη ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.

Μια μεταφορική αναζήτηση προφανών ιστορικών επαναλήψεων διαπερνά τις εικόνες και αντανακλά την από μέρους μου επανάληψη των συμπεριφορών των προγόνων μου. Αντιμετωπίζοντας ένα παρελθόν που εκτείνεται σε τέσσερις γενιές, μια ανανεωμένη αίσθηση ταυτότητας μου παρέχει το έδαφος για μια λεπτομερή διερεύνηση της μετα-μνήμης, της ψυχικής υγείας, του πολέμου και της ιστορίας.