Εξετάζοντας τη γαλακτοκομία ακριβείας, η δουλειά του Szalai αποτελεί έναν στοχασμό πάνω στην επιτήρηση, την εκμετάλλευση και τη σχέση μας με τη φύση.

Χρησιμοποιώντας μηχανική όραση, τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική, το σύγχρονο αυτοματοποιημένο αγρόκτημα λειτουργεί ως ψηφιακό πανοπτικόν, μέσα στο οποίο τα ζώα υπόκεινται σε διαρκή παρακολούθηση. Ποσοτικοποιώντας όλες τις πλευρές της ζωής της αγελάδας, η τεχνολογία επιτρέπει τη μεταχείριση του κάθε ζώου ως συνόλου δεδομένων και μόνο. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ένας «επιτηρητικός» καπιταλισμός που εφαρμόζεται στα ζώα, αλλά και ως ένας τρόπος εδραίωσης της απόστασής μας από τα ζώα μέσω της «εικονικοποίησης».

Θίγοντας αυτά τα ζητήματα, ο Szalai απεικονίζει τις αγελάδες και το περιβάλλον τους, χρησιμοποιώντας φωτογραμμετρία. Αυτή η τεχνική τρισδιάστατης σάρωσης προσδίδει στο έργο τον χαρακτήρα μιας βουκολικής απεικόνισης του 21ου αιώνα, στην οποία η «δεδομενοποιημένη» ύπαρξη των ζώων ανήκει σ’ ένα αυξανόμενα τεχνολογικό τοπίο που γίνεται αντιληπτό με ψηφιακά μέσα.

Η έκθεση του Szalai υποστηρίζεται από το Blue Planet Foundation της Ουγγαρίας.