Ο λαϊκισμός έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές προκλήσεις των τελευταίων ετών και την τελευταία δεκαετία πολλές ακαδημαϊκές μελέτες έχουν στρέψει την προσοχή τους στο φαινόμενο αυτό τόσο σε πλαίσιο ερευνητικό, όσο και σε ένα πλαίσιο καταγραφής της κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας. Το έργο αυτό αποσκοπεί σε μια κριτική ανάγνωση του λαϊκισμού μέσα από το πεδίο της φωτογραφίας.

Το έργο «One of Yours» χρησιμοποιεί λοιπόν τεχνικές αντίστοιχες με αυτές του λαϊκισμού, αλλά με τρόπο πομπώδη και ειρωνικό, αποκαλύπτοντας τον τεχνητό του χαρακτήρα. Στόχος του δεν είναι μόνο να απαξιώσει και να κοροϊδέψει τα οπτικά κλισέ του λαϊκισμού, αλλά και να δώσει στους θεατές τα εργαλεία, για να αντισταθούν στις χειριστικές του μεθόδους: μια μεσσιανική ηγεσία από μια «κυρίαρχη» αρσενική φιγούρα, μια πληθωρική στρατηγική των μέσων ενημέρωσης, την επίκληση στο ανώτερο, το επικό, το συναισθηματικά υψηλό…

Για να το πετύχει, ο Mayrit χρησιμοποιεί μια σχεδόν επιτελεστική προσέγγιση, υιοθετώντας τον ρόλο ενός φανταστικού υποψήφιου, εκπροσώπου του λαϊκισμού, γύρω από τον οποίο δημιουργεί ένα συμπαγές, ολοκληρωμένο σκηνικό, αποτελούμενο από σκηνοθετημένα ταμπλό και ψηφιακές παρεμβάσεις. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά οπτικά κλισέ, γεμάτα ειρωνεία, ενσαρκώνει τη στρατηγική και τον λόγο του λαϊκισμού στις εικόνες του, αποκαλύπτοντας τη χειριστική του φύση.