Ζω στην Ελβετία, όπου οι ακροδεξιοί λαϊκιστές είναι η κύρια πολιτική δύναμη στην κυβέρνηση. Θυμάμαι πόσο θυμωμένος ήμουν τη νύχτα που πέρασα ώρες ατελείωτες, απομακρύνοντας τα αποτρόπαια φυλλάδια τους από τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων στη γειτονιά μου στη Γενεύη. Αυτά συνέβησαν το 2013. Λίγο καιρό μετά από εκείνο το νυχτερινό επεισόδιο, ξεκίνησα να τραβάω φωτογραφίες σε περιοχές έξω από τη Γενεύη, όπου οι λαϊκιστές άρχισαν να έχουν ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση. Η φωτογραφία έγινε για μένα μια διαδικασία απελευθέρωσης, μια απάντηση στον φόβο μου που συνεχώς μεγάλωνε, βλέποντάς τους να προσπαθούν να χειραγωγήσουν τον λαό και τη σκέψη του.

Έτσι ξεκίνησε το έργο «Citizens». Μέσα από την ανάγκη να εξερευνήσω τα λεγόμενα «κόμματα κοινής λογικής», των οποίων οι υποσχέσεις για μια καλύτερη ζωή βασίζονται μόνο στο ψέμα και τη χειραγώγηση. Άρχισα λοιπόν να διασχίζω την Ευρώπη, κάνοντας στάσεις σε «φυτώρια ανάδυσης» του λαϊκισμού, δίνοντας το παρόν σε εθνικιστικές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη την ήπειρο.

Οι φωτογραφίες του «Citizens» τραβήχτηκαν στην Ελβετία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουγγαρία, τη Δανία, την Πολωνία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ολλανδία, ανάμεσα στο 2013 και το 2020.