Ζω και εργάζομαι στο Παρίσι. Γεννήθηκα το 1974.
Εργάστηκα τα τελευταία δέκα χρόνια στη λεπτή γραμμή που ξεχωρίζει την πραγματικότητα από την φαντασία. Και πρέπει να ομολογήσω ότι η Φαντασία έχει πλέον αφανίσει την Πραγματικότητα…

Για τη σειρά «Ήρθα για να μείνω» ταξίδεψα για δύο χρόνια, το 2007 και το 2008, σε όλο τον κόσμο για να βρω τα «ενδιάμεσα» σημεία. Ανάμεσα στο ωραίο και το άσχημο, το θαυμαστό και το συνηθισμένο. Τελικά, όταν κοιτάζω τις φωτογραφίες μου, σκέφτομαι ότι είναι πάντοτε περισσότερο «και τα δύο» παρά «ενδιάμεσα». Είναι διφορούμενες, αμφίσημες. Ανοιχτές σε ερμηνείες. Η ιδέα μου ήταν να δημιουργήσω ένα είδος προσωπικής μυθολογίας μεταμοντέρνων χώρων.
Απόσπασμα από το σημείωμά μου: «Τι θα κάνουμε τώρα, εδώ, σ’ αυτή τη διαδοχή των εξωπραγματικών τόπων; Είμαστε αδύναμοι, πιασμένοι στο βρόχο της μεγαμηχανής. Ταξιδιώτες καθ’ οδόν προς έναν συμβιβασμό. (…) Θέλησα να αναλάβω αυτό το ταξίδι στην καρδιά των αντιθέσεών μας, να επισκεφθώ το κρυμμένο πρόσωπο της ηθικής μας συνείδησης».

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ έγραψε για τη δουλειά μου αυτή (στην αμερικανική έκδοση): Το «Here to Stay» είναι μία βασανιστικά όμορφη αφήγηση, σχεδόν ένας διαλογισμός, που αντικατοπτρίζει το πώς κάθε πράξη της ζωής μας προκαλεί επιδράσεις, συνέπειες, αντιδράσεις κάπου αλλού, κοντά ή μακριά Με έναν αποφασιστικά αιθέριο τρόπο ο φωτογράφος Cédric Delsaux πλαισιώνει τη σύγκρουση του ανθρώπου με τη φύση και τον εύθραυστο χορό μεταξύ τους».