Συμμετέχουν: Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Κώστας Καψιάνης, Γιάννης Μανωλής, Campus Novel, Σπύρος Στάβερης, Μαρίνος Τσαγκαράκης, Παύλος Φυσάκης, Μαρίλια Φωτοπούλου, Γιούλα Χατζηγεωργίου.
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Αργιανάς
Το περασμένο έτος δεκάδες εικαστικές και ιστορικές εκθέσεις, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, προέβαλαν την ελληνική υπερηφάνεια αναβιώνοντας παράλληλα έναν ιδιότυπο ρομαντικό εθνικισμό. Από την άλλη μεριά, τα τελευταία χρόνια αρκετές εκθέσεις άλλοτε λειτούργησαν υπονομευτικά απέναντι στο επίσημο εθνικό αφήγημα και άλλοτε διερεύνησαν με μια πολεμική, διάθεση, εκφάνσεις της ελληνικής οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής κρίσης.
Η έκθεση Greece is ordinary βρίσκεται στη μεθόριο των δύο παραπάνω κόσμων. Πιο συγκεκριμένα, παραφράζοντας τον τίτλο του δοκιμίου Culture is ordinary (1958) του βρετανού συγγραφέα Raymond Williams, η παρούσα επιμελητική και καλλιτεχνική πρόταση επιχειρεί να αποτελέσει μια εναλλακτική οπτική εθνογραφία του σύγχρονου νεοελληνικού πολιτισμού.
Με μια παιγνιώδη και ειρωνική, αλλά εξόχως κριτική και αναστοχαστική διάθεση, και λειτουργώντας υπονομευτικά απέναντι σε κάθε είδους εξωτικοποίηση αναφορικά με την ελληνική ιδιαιτερότητα, που κυριάρχησε (και εξακολουθεί να κυριαρχεί) τα τελευταία χρόνια στη δημόσια σφαίρα, η παρούσα έκθεση προτείνει μια εναλλακτική αφήγηση του νεοελληνικού πολιτισμού που μπορεί να συνοψιστεί στο εξής: ότι, παρά τη διαρκή επίκληση περί του αντιθέτου, αυτή εδώ η μικρή χερσόνησος της Μεσογείου δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια συνηθισμένη, κοινότοπη χώρα. Ή μήπως όχι;