Η σειρά Urban Cave, η οποία τραβήχτηκε αρχικά στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, είναι μια ιστορία για την προσαρμοστικότητα και την ανθρωπιά των ανθρώπων που ζουν “άστεγοι” στην άλλη πλευρά της συμβατικής πόλης. Έχει ως θέμα μια ομάδα ατόμων και αφορά περισσότερο το φάσμα της ζωής τους παρά τις στερήσεις τους. Η σειρά αυτή δημιουργήθηκε μέσα από μια τριετία στους δρόμους, καθώς ακολουθούσα απροστάτευτους άνδρες και γυναίκες, που είναι μέρος μίας απατηλής κουλτούρας, όχι πάντοτε συμπαθητικής, οι οποίοι ωστόσο δέχτηκαν τη συντροφιά μου. Κάποιες φορές μου έλεγαν απλώς να τους ακολουθήσω. Ποτέ δεν ήξερα τι θα συνέβαινε ή ποιον θα συναντούσα. Για μένα είναι σημαντικό να φωτογραφίζω με τρόπο που να σέβεται πάντοτε και να διατηρεί την αντίθεση και την ποιότητα του φωτός και της σκιάς. Οι εικόνες ανταποκρίνονται στην ομορφιά ενός τόπου ή ενός ανθρώπου και στην αξιοπρέπεια, την αποφασιστικότητα και την καρτερικότητα αυτής της ιδιαίτερης κουλτούρας των μακροχρόνια άστεγων.

Τώρα οι περισσότεροι από όσους εικονίζονται έχουν τοποθετηθεί σε σπίτια ή πρόκειται να τοποθετηθούν μέσω διάφορων προγραμμάτων, αν και ορισμένοι έχασαν πρόσφατα αυτή την βοήθεια και είναι για άλλη μια φορά άστεγοι. Πολλοί έχουν εκδιωχθεί από τα σημεία όπου φωτογραφήθηκαν και τα πρόχειρα καταλύματά τους έχουν αδειάσει από κάθε περιουσιακό τους στοιχείο.

Εύθραυστοι και ευπροσάρμοστοι, τραγικοί και όμορφοι, αυτοκαταστροφικοί και ωστόσο ικανοί να επιβιώνουν, αυτοί οι άστεγοι άνδρες και γυναίκες είναι απλώς άνθρωποι. Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο από εμάς, αποτελούν μέρος μας. Και ζούνε χώρια μας. Τίποτε δεν είναι απλό στις σκιές των δρόμων.