Το «Sinai Park» διερευνά τις επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού στην περιοχή του Σινά, στην Αίγυπτο, που βασίζεται αποκλειστικά σε αυτήν τη βιομηχανία, αν και επλήγη σοβαρά από την αραβική άνοιξη και τις πολιτικές εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η ακτή του Σινά, κατειλημμένη από θέρετρα – φαντάσματα, είναι μια ερημωμένη περιοχή. Οι βεδουίνοι υποφέρουν από τη σκληρή πολιτική στρατιωτικού ελέγχου και παραμένουν, σε μεγάλο βαθμό, αποκλεισμένοι από τις τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν στο 86% των ιδιόκτητων ακινήτων της χερσονήσου. Σε αυτό το κομμάτι γης, στρατηγικό σημείο μεταξύ Αφρικής και Ασίας, η ανάπτυξη του τουρισμού, η οποία καθοδηγείται από επενδυτές από το Κάιρο και τον Περσικό Κόλπο, έχει πλήρως μεταμορφώσει την περιοχή με τεράστιες κατασκευές, καθώς και ναΐβ, τεχνητά αρχιτεκτονήματα.

Σήμερα, η περιοχή του Σινά, με το σκηνικό από τις Χίλιες και Μία Νύχτες που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των τουριστών, έχει γίνει ένας αχανής «μη-τόπος», όπως λέει ο εθνολόγος Marc Augé: ένας κόσμος αποσυνδεδεμένος από την τοπική πραγματικότητα, που προσαρμόζεται στους συμβολισμούς μιας τυποποιημένης λαϊκής παράδοσης,  δίνοντας μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.

Andrea & Magda