Η αμερικανική λαϊκή κουλτούρα έχει ενστερνιστεί μια ρομαντική αντίληψη του «δρόμου» από τα μισά του εικοστού αιώνα. Αυτό που απουσιάζει από αυτό το συγκεντρωτικό πορτρέτο είναι ο δρόμος μέσα από την εμπειρία των μαύρων Αμερικανών, η οποία συχνά συσχετίζεται με τον φόβο, τη βία, και τον θάνατο παρά με την ελευθερία.

Αναμειγνύοντας πρόσφατα πορτρέτα και τοπία, ψηφιακά στιγμιότυπα οθόνης και αρχειακό υλικό -συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών από το οικογενειακό αρχείο του Willet- η φωτογραφική σειρά «A Parallel Road» αποτίει φόρο τιμής στο «Πράσινο Βιβλίο» (The Green Book), έναν ταξιδιωτικό οδηγό για μαύρους Αμερικανούς, που εκδόθηκε πρώτη φορά το 1936 και ρίχνει φως σε μια εμπειρία του οδικού ταξιδιού, που αγνοούνταν για χρόνια.

Αυτή η διαφοροποιημένη και πολυπεπίπεδη δουλειά εξερευνά θέματα ιστορίας, ρατσισμού, βίας, καθώς και της Μαύρης Ταυτότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στοχαζόμενη το εθνικό παρελθόν και παρόν, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνει τη συμπερίληψη και τον διάλογο σχετικά με μια περίπλοκη αλλά και ατόφια αμερικανική ιστορία.