Το φωτογραφικό πρότζεκτ «Leave and Let Us Go» ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Μοσούλη του Ιρακ, με μια πανοραμική φωτογραφία του 88 χιλιομέτρων Mosul Road που συνδέει τη Δυτική Μοσούλη με το Έρμπιλ. Καθισμένη στην κορυφή ενός φορτηγού, τραβούσα μία φωτογραφία ανά τρία δευτερόλεπτα καθ’όλη τη διαδρομή. Έπειτα, σύρραψα τις εικόνες αυτές με το χέρι, φέρνοντας στο προσκήνιο την πραγματικότητα κατά μήκος του δρόμου που συνέδεε το ανακηρυγμένο ISIS χαλιφάτο με μια πόλη που ακόμα δεν είχε καταληφθεί. Καθώς συνέχιζα να καλύπτω την επίθεση που λάμβανε χώρα στην περιοχή, προέκυψε μια μεγάλη απόκλιση ανάμεσα σε αυτό που εγώ κατέγραφα και στην πραγματικότητα που εκτυλισσόταν στο πεδίο.

Μια μέρα ένας στρατιώτης κάθισε δίπλα μου και μου έδειξε φωτογραφίες που είχε τραβήξει από το κινητό του: Τη γυναίκα του. Τα παιδιά του. Τα θύματά του. Παρόμοιες αλληλεπιδράσεις επαναλαμβάνονταν τόσο συχνά, που άρχισα να ζητάω από τους στρατιώτες τα αρχεία αυτών των προσωπικών φωτογραφικών αφηγήσεων. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός αρχείου με περισσότερες από 350.000 εικόνες και βίντεο, από περισσότερους από 50 ανθρώπους σε όλο το Ιράκ.

Το πρότζεκτ φέρει πολλαπλά στοιχεία. Αποτελείται τόσο από την πρώτη δική μου πανοραμική φωτογραφία και την γενική καταγραφή της διαδρομής αυτής, όσο και από προσωπικά, ή μη, αρχεία των στρατιωτών: φωτογραφίες εν ώρα δράσης, οικογενειακά άλμπουμ, αξιοσημείωτα αντικείμενα που βρέθηκαν στον δρόμο τους. Το έργο στοχεύει στο να επιστρέψει στο λαό του Ιράκ την αφηγηματική του δύναμη ενάντια στην εξωτερική ματιά και να αποτελέσει ένα σχόλιο για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται τα διάφορα γεωπολιτικά δεδομένα και η επίδρασή τους.