Το μικρό ψαροχώρι Otsuchi, στο νομό Iwate, ήταν μάλλον αυτό που υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή από το τσουνάμι, που χτύπησε την Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου 2011. Περίπου το δέκα τοις εκατό του πληθυσμού σκοτώθηκε ή αγνοείτο, ενώ εξήντα τοις εκατό των κατοικιών υπέστησαν ζημιές.

Αυτό το project συνδέει εικόνες των κατοίκων του Otsuchi που επέζησαν, με οικογενειακές φωτογραφίες που σαρώθηκαν από το τσουνάμι και έπειτα ανασύρθηκαν, τοποθετώντας μαζί το παρελθόν και το παρόν. Επιπλέον, ο φωτογράφος παίρνει τα χρώματα των καταστραμμένων φωτογραφιών για να χρωματίσει τα δικά του πορτραίτα των κατοίκων του Otsuchi. Τα χρώματα αποτελούν μια γέφυρα μεταξύ των φωτογραφιών που ανασύρθηκαν και των φωτογραφιών του παρόντος, καθώς ανοίγει ένας διάλογος ανάμεσά τους.

Το Otsuchi Future Memories αποσκοπεί σε έναν στοχασμό πάνω στη δυναμική σχέση μεταξύ των οικογενειακών φωτογραφιών και των αναμνήσεών μας. Το τσουνάμι προκάλεσε σημαντική υλική ζημιά, σκοτώνοντας ανθρώπους και καταστρέφοντας ολόκληρες κοινότητες, αλλά πάνω απ’ όλα, οι επιβιώσαντες αντιμετωπίζουν τη χειροπιαστή απώλεια των δικών τους αναμνήσεων και ταυτοτήτων, στις οποίες οι οικογενειακές φωτογραφίες παίζουν ένα θεμελιώδη ρόλο.