Διεθνή Portfolio Reviews

One-on-one with international experts

Τα Portfolio Reviews προσφέρουν την ευκαιρία σε φωτογράφους και καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους επαγγελματίες από τη διεθνή φωτογραφική κοινότητα, να λάβουν κριτική για τη δουλειά τους και να αναζητήσουν το δρόμο προς διεθνή φεστιβάλ, μέσα ενημέρωσης και δίκτυα.

Photo Voices

We speak photography

Με γενικό μότο “We Speak Photography”, προσκεκλημένοι ομιλητές από διαφορετικές χώρες, με κοινή γλώσσα τη φωτογραφία, θα μοιραστούν μέσα από μια ευρεία θεματολογία παρουσιάσεων που συνδυάζουν το λόγο με την εικόνα, εμπειρίες και απόψεις, αναδεικνύοντας το ρόλο της φωτογραφίας στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα.

Photography as Performance

Where photography meets performance

Ο κύκλος των επιτελέσεων-performances στο πλαίσιο του Athens Photo Festival, αποτελούν μια ευκαιρία για δοκιμές και δοκιμασίες για το πώς μια τέχνη ανάμεσα στη ζωή και το εικαστικό (επιτέλεση) και μια τέχνη κύρια οπτικο-εικαστική (φωτογραφία) μπορούν να διασταυρωθούν για να παράγουν ενδιαφέροντα υβρίδια. Οι συλλογικές και οι ατομικές επιτελέσεις είναι αφιερωμένες στο να διερευνήσουν το πώς το δισδιάστατο και το στιγμιαίο της φωτογραφίας λειτουργεί ως αφετηρία, ως καταλύτης για τη σωματική έκφραση μέσα στο χρόνο της επιτέλεσης.

Screening Night

Πρόγραμμα νυχτερινών προβολών

Το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα οπτικοακουστικών προβολών, διασταυρώνοντας επιλεγμένa projects απ’ όλο τον κόσμο, που αναδεικνύουν διαφορετικές οπτικές και όψεις της κοινωνικής πραγματικότητας και εξερευνούν νέους αφηγηματικούς δρόμους.

Athens Photo Marathon

We are all photographers

Με γενικό μότο, «We Are All Photographers», περισσότεροι από 1000 συμμετέχοντες με αφετηρία το κέντρο της Αθήνας αναμένεται να πάρουν μέρος στον καθιερωμένο μαραθώνιο φωτογραφίας, προσεγγίζοντας μέσα από τη δική τους οπτική, σε διάστημα έξι ωρών, τέσσερα θέματα με εμφανή προσανατολισμό την πόλη που ζούμε, την πόλη που αλλάζει με άλλο βλέμμα.

Labs

Διεθνές πρόγραμμα εργαστηρίων

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας εμπλουτίζει και διευρύνει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα με ένα διεθνές πρόγραμμα εργαστηρίων, που στοχεύει στην ανάπτυξη και διεύρυνση σύγχρονων γνώσεων στο ευρύ φάσμα της φωτογραφικής δημιουργίας. Η διδασκαλία πραγματοποιείται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου και ακαδημαϊκούς συνεργάτες, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες εκπαίδευσης, πρακτικής άσκησης και προσωπικής έκφρασης.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Παιδιά & Εφήβους

Δραστηριότητες που ζωντανεύουν τους χώρους των εκθέσεων

Διαδραστικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, προβολές και αφηγήσεις, προσανατολίζουν τα παιδιά σε μία ιδιότυπη φωτογραφική περιήγηση και μετατρέπουν τη μουσειακή επίσκεψη σε διασκεδαστική εμπειρία. Το πρόγραμμα αυτό αναπτύσσεται σε 2 δίωρες συναντήσεις και διαχωρίζεται σε δύο τμήματα, ανάλογα με τις ηλικίες. Το πρώτο τμήμα μπορούν να παρακολουθούν παιδιά έως 12 ετών, ενώ το δεύτερο έφηβοι έως 16 ετών.

ATHENS        BERLIN        BRATISLAVA        BUDAPEST        LJUBLJANA        LUXEMBOURG        PARIS        VIENNA