Δράσεις & Πρωτοβουλίες

Ένα σύνολο δράσεων και πρωτοβουλιών -προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, παράλληλες εκδηλώσεις- που διευρύνουν το διάλογο και ενισχύουν την ενεργό συμμετοχή.

Development
 • Portfolio Reviews
 • Talent Lab
 • Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι
Photobook Platform
 • Photobook Exhibition
 • Photobook Library
Diversity
 • Hidden Perspectives
 • Refugee Voices
Public Program
 • Screenings
 • Artist Talks
 • Performances
Εducation
 • Hands-on workshops
 • Kids & Teens
Urban Experience
 • Athens Photo Marathon
 • Photo Walks

Portfolio Reviews

One-on-one meetings with international experts

Τα Portfolio Reviews προσφέρουν την ευκαιρία σε φωτογράφους και καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους επαγγελματίες από τη διεθνή φωτογραφική κοινότητα, να λάβουν κριτική για τη δουλειά τους και να αναζητήσουν το δρόμο προς διεθνή φεστιβάλ, μέσα ενημέρωσης και δίκτυα.

Artist Talks

We Speak Photography

Με γενικό μότο “We Speak Photography”, προσκεκλημένοι ομιλητές από διαφορετικές χώρες, με κοινή γλώσσα τη φωτογραφία, θα μοιραστούν μέσα από μια ευρεία θεματολογία παρουσιάσεων που συνδυάζουν το λόγο με την εικόνα, εμπειρίες και απόψεις, αναδεικνύοντας το ρόλο της φωτογραφίας στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα.

Photography as Performance

Performing the exhibition

Ο κύκλος των επιτελέσεων-performances στο πλαίσιο του Athens Photo Festival, αποτελούν μια ευκαιρία για δοκιμές και δοκιμασίες για το πώς μια τέχνη ανάμεσα στη ζωή και το εικαστικό (επιτέλεση) και μια τέχνη κύρια οπτικο-εικαστική (φωτογραφία) μπορούν να διασταυρωθούν για να παράγουν ενδιαφέροντα υβρίδια. Οι συλλογικές και οι ατομικές επιτελέσεις είναι αφιερωμένες στο να διερευνήσουν το πώς το δισδιάστατο και το στιγμιαίο της φωτογραφίας λειτουργεί ως αφετηρία, ως καταλύτης για τη σωματική έκφραση μέσα στο χρόνο της επιτέλεσης.

Talent Lab

Training program for emerging visual artists

Talent Lab is a new artistic development program that provides 20 talented photographers with an unique learning experience that seeks to further develop their creative practice and voice and resolve any creative issues to move their project forward. Under the guidance of international experts, Talent Lab immerses participants in an intensive program, delivering a workshop, pitching sessions, presentations, insightful discussions and other content sessions.

Screening Night

Between still and moving images

Το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα οπτικοακουστικών προβολών, διασταυρώνοντας επιλεγμένa projects απ’ όλο τον κόσμο, που αναδεικνύουν διαφορετικές οπτικές και όψεις της κοινωνικής πραγματικότητας και εξερευνούν νέους αφηγηματικούς δρόμους.

Athens Photo Marathon

(Re)framing the City

Με γενικό μότο, “We Are All Photographers”, περισσότεροι από 2.000 συμμετέχοντες με αφετηρία το κέντρο της Αθήνας αναμένεται να πάρουν μέρος στον καθιερωμένο μαραθώνιο φωτογραφίας, προσεγγίζοντας μέσα από τη δική τους οπτική, σε διάστημα έξι ωρών, τέσσερα θέματα με εμφανή προσανατολισμό την πόλη που ζούμε, την πόλη που αλλάζει με άλλο βλέμμα.

Workshop for Kids and Teens

Δραστηριότητες που ζωντανεύουν τους χώρους των εκθέσεων

Διαδραστικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, προβολές και αφηγήσεις, προσανατολίζουν τα παιδιά σε μία ιδιότυπη φωτογραφική περιήγηση και μετατρέπουν τη μουσειακή επίσκεψη σε διασκεδαστική εμπειρία. Το πρόγραμμα αυτό αναπτύσσεται σε 2 δίωρες συναντήσεις και διαχωρίζεται σε δύο τμήματα, ανάλογα με τις ηλικίες. Το πρώτο τμήμα μπορούν να παρακολουθούν παιδιά έως 12 ετών, ενώ το δεύτερο έφηβοι έως 16 ετών.

Weekend Workshops

Hands-on intensive workshops

Εντατικά σεμινάρια για τη φωτογραφία ως μέσο δημιουργικής έκφρασης για αρχάριους και προχωρημένους. Η διδασκαλία πραγματοποιείται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου και ακαδημαϊκούς συνεργάτες, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες εκπαίδευσης, πρακτικής άσκησης και προσωπικής έκφρασης.

Εργαστήρια Φωτογραφίας για Πρόσφυγες

Integrating storytelling as a tool for healing

Με πρωτοβουλία του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας και σε συνεργαία με μη κυβερνητικές οργανώσεις θα διεξαχθεί νέος κύκλος ενός ξεχωριστού σεμιναρίου φωτογραφίας για πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε δομές της Αθήνας.

ATHENS        BERLIN        BRATISLAVA        BUDAPEST        LJUBLJANA        LUXEMBOURG        PARIS        VIENNA