Η έκθεση «Temporarily Lost» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του APhF: 2016. Βασίζεται στην κεντρική θεματολογία του φεστιβάλ και πραγματεύεται την έννοια του misplaced, που μπορεί να ερμηνευθεί είτε ως κάτι το τοποθετημένο σε λάθος μέρος, είτε ως κάτι που είναι χαμένο προσωρινά από την κοινή θέα. Οι συμμετέχοντες προσπαθούν να οπτικοποιήσουν τη διττή σημασία της λέξης, χρησιμοποιώντας διαφορετικές ερμηνευτικές μεθόδους.

Άλλοτε αρχίζοντας από την απεικόνιση ενός υπαρκτού τόπου, που θα μπορούσε  να χαρακτηριστεί ως misplaced, ψάχνοντας τόπους μεταξύ του υπαρκτού, του φανταστικού ή και του μυθολογικού, ανακαλύπτοντας το προσωρινά χαμένο μέσα, από εικόνες  που υπάρχουν στην καθημερινότητα μας, και στο «ενδιάμεσο» του οπτικού μας πεδίου.

Χρησιμοποιούν την ίδια την εικόνα για να δημιουργήσουν τόπους που δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν παρά μόνο ως εικονικοί , αμφισβητώντας την δυνατότητα της εικόνας να ορίζει έναν τόπο ως υπαρκτό.

Είναι όμως δυνατόν ένας τέτοιος τόπος να συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά και να είναι κάτι περισσότερο από προσωρινός; Τελικά μπορεί μια έκθεση να είναι misplaced ή ακόμα και temporarily lost;

Athens Photo Festival 2016
Satellite Programme

Temporarily Lost (INTL)
Αλέξης Βασιλικός, Άκης Καράνος, Μάρι Μασουρίδου, Μυρτώ Στείρου (GR), Em Kei, Michel Le Belhomme (FR), Dominika Gęsicka (PL), Christiane Peschek (AT), Qian Zhao(CH)

Επιμέλεια: Απόστολος Ζερδεβάς

Διάρκεια: 14 Ιουνίου – 8 Ιουλίου 2016

Ώρες λειτουργίας: Δευ, Τρι, Τετ, Πεμ, Παρ, Σαβ, Κυρ: 14:00 – 19:00

Beton 7
Πύδνας 7, Αθήνα
www.beton7.com